Fotbalové akce 23. týdne

08.06.2015 15:55

Ve čtvrtek bylo odehráno odložené utkání nadstavbové části mladších žáků v Lověšicích. Náš tým prohrál po statečném výkonu 4:1. Naši branku vsítil hráč přípravky.

V sobotu jsme zavítali s přípravkou a mladšími žáky do Beňova. Přípravka, výhradně složená z hráčů mladší přípravky (Natálka přijela až odpoledne po turnaji) bojovala na turnaji starší přípravky statečně.
Ve skupině jeden zápas prohrála – s Kozlovicemi, druhý vyhrála – s domácím Beňovem. Družstvo tak postoupilo a hrálo o postup do finále s Radslavicemi, s budoucími vítězi turnaje prohráli. V posledním zápase o 3. místo prohrávalo naše družstvo hned zpočátku 2:0, ale zabojovalo a vyrovnalo na 2:2. Urputný boj pokračoval. Chvalčov dvakrát skóroval. Naši opět přidali a vsítili další branku po pěkné kombinaci. I když soupeře zatlačili do hluboké defenzívy, nepodařilo se jim vyrovnat. Po nastřelené tyči mu byli ovšem velmi blízko. Dobře zachytal brankář a zahrála obrana. Útočníci byli postrachem vyšších obránců a několikrát je „vyškolili“. Když vzpomenu jen branky, jedenkrát se útočník prosadil individuálně, jedenkrát se útočník protáhl po křídle a přesně nahrál před bránu, kde druhý útočník bez přípravy jistě zakončil. Další gól byl jako přes kopírák, jen z druhé strany a útočníci si role vyměnili. Takových příkladných spoluprací bylo nejen mezi útočníky mnoho, na kluky bylo radost se dívat.
Družstvo nakonec obsadilo výborné 4. místo.

Odpoledne nastoupil náš tým mladších žáků proti domácímu Beňovu. Opět celkem brzy naši obdrželi dvě branky, ale pak se hra vyrovnala a naši šikovní záložníci a útočníci zakládali nebezpečné útoky.
I přes věkové a tělesné dispoziční rozdíly se dařilo obranu v některých pasážích přehrát. Ke konci poločasu jsme mohli sdílet s Natálkou obrovskou radost z jejího prvního gólu fotbalové kariéry. Gratulujeme!
V druhé půli jsme sice obdrželi další dvě branky, to ale na celkovém dobrém dojmu ze hry našich nadějí nemohlo nic změnit.

V neděli jsme vyjeli k předposlednímu zápasu soutěže starších žáku. Nakonec se družstvo po zastávce části výpravy ve Všechovicích sešlo na pěkném hřišti s dobrou akustikou v Opatovicích, dějišti utkání.
V úmorném vedru jsme se vyvarovali poslední dobou obvyklým výpadkům v začátcích utkání a naopak po chybách brankaře vedli 2:0. Zvlášť u druhého gólu již chtěl trenér napomenout útočníka, který pěkně vyjel z křídla, že měl za dané situace přihrát, ale oněměl úžasem. Brankář pustil slabou střelu z úhlu mezi nohama do brány. Soupeř do poločasu stačil stav skóre srovnat. Po zkušenostech z minulých zápasů jsme čekali zlepšený výkon druhého poločasu. Ten přišel, ale soupeř také zvýšil snahu a neustále zaměstnával naši obranu. Akce a šance se střídaly na obou stranách. Záložníci drabali. Při jedné z akcí soupeře náš obránce nepokryl protihráče a zatáhl za záchrannou brzdu faulem v pokutovém území. Následovala penalta a projevy důvěry ze hřiště i střídačky našemu gólmanovi. Střelec vyslal prudkou přízemní ránu, tu brankař vystihl a míč vykopl za brankovou čáru na rohový kop. Domácí družstvo vyvíjelo velký tlak na naši obranu, ta však s velkou podporou brankaře držela čisté konto druhého poločasu. Hra se začala vyrovnávat a všichni se jakoby spokojili s remízou. Podobně, jako již v jednom z minulých zápasů, mohu podobně pokračovat. Všichni se začali spokojovat s výsledkem, až na jednoho našeho, tentokrát útočníka. Dostal míč do běhu tak, jak to potřebuje a svůj nejdůležitější sprint tohoto utkání nekompromisně k tyči proměnil. Do konce utkání zbývalo pár minut a naše obrana se záložníky závěrečnému náporu, kdy všem v horkém počasí rychle ubývalo sil, odolala.
Tým opět projevil bojovného ducha. Rozhodujícím pro výsledek utkání, při zhruba vyrovnané záloze a obraně, byl rozdíl v brankářích a rychlosti útočníka.
Nedostatkem trenéra bylo mj. nepohlídání zapsaných střelců branek rozhodčím. Ale i tak po upření branky náš nejlepší střelec vévodí tabulce týmu s oficiálními 8 zásahy.

V neděli odpoledne hrálo i naše družstvo mužů. Prohráli na hřišti v Říkovicích 2:0 a jsou v tabulce na 5. místě.

 

Fotky jsou na: https://sokol-krenovice.rajce.idnes.cz/Fotbalove_akce_23._tydne_2015/