Fotbalový turnaj mladších žáků 29.1.2017

30.01.2017 08:32
V neděli ráno jsme plni očekávání přijeli do pěkné sportovní haly v blízkosti Bečvy na fotbalový turnaj, organizovaný OFS Přerov.
Než jsme se v šatně rozkoukali, přišla jedna z organizátorů turnaje vlídná Jarmila Kyasová s oznámením, že turnaj pro nás začíná dřív z důvodu odstoupení jednoho družstva.
Vše jsme ale stihli a po krátkém protažení a proběhnutí jsme ihned nastoupili k prvnímu zápasu. Zde se po několika zástřelech chytil náš bomber Lojzík a první vítězství 2:0 s Beňovem bylo naše.
Rozlosování jsme měli první čtyři zápasy vždy po jednom volném zápase mezi jinými týmy. Hrací doba byla 17 min. a v prvním zápase se již někteří hráči sami hlásili o střídání, než chytili správný rytmus. Pak již bylo nutné střídat pravidelně, hlavně útočníky, protože všichni byli zapáleni do boje a nejraději by nestřídal nikdo. Druhý zápas jsme prohráli s Kozlovicemi 0:1 díky povedené hlavičce z bezprostřední blízkosti brány. Byl to jediný gól v naší síti za celý turnaj tj.v 5 zápasech. Svědčí to o výborné hře celého týmu, útočníci pomáhali obraně, hbitá obrana stíhala pokrývat brejky. Co prošlo, vychytal brankář. Brankář získával postupem doby v brankovišti čím dál větší přehled, dokonce se ke konci odhodlal opouštět brankoviště při našich útocích.
To je také příznivý posun. Vítězné zápasy 2:0 byly nakonec tři a čekali jsme na poslední souboj rivala z Kozlovic. Ten nezaváhal, i když prohrával se soupeřem z Beňova 0:1 (pro nás nadějně, stačila nám remíza) ještě v polovině zápasu. Nakonec zvítězil 3:1. Zaslouženě, i když se brankově "rozjeli" až po hrubé chybě soupeře. Kdo ví...
Nám pak zůstala výzva bojovat o 2. místo v posledním zápase turnaje s KMK Přerov. Přistoupili jsme k zápasu uvolnění, bez zbytečného napětí a nutnosti vyhrát. "Bednu" jsme již měli jistou. Kluci s Natálkou však rozehráli zápas výborně, dařily se přihrávky a individuální akce, soupeře jsme rozstříleli 5:0. Ze stříbrných medailí měli všichni nesmírnou radost. První tým z Kozlovic získal 13 bodů, náš tým měl bodů 12 se skóre 11:1. 
Do střelecké listiny se zapsalo 5 našich hráčů.
Týmy turnaje: KMK Přerov, Kozlovice, Beňov, Radslavice, Horní Moštěnice, Křenovice.