Fotbalový turnaj starší přípravky OFS Přerov 25.2.2017

26.02.2017 21:55

Po menší přestávce jsme se vrátili do prostor sportovní haly v Přerově. Chtěli jsme navázat na úspěch ml. žáků před pár týdny.
První zápas s výběrem OFS Bánská Bystrica vůbec nezačal herně špatně. Náš hbitý a bystrý útočník vystihl přihrávku obrany a ocitl se slovy soupeře "zoči voči brankárovi".
Náš hráč neproměnil velkou šanci, stejně tak i několik dalších, kdy jej vychytal brankář nebo chyběl klid k zakončení. Soupeř byl herně vyspělý a kombinacemi si vytvořil i svoje šance, z nichž vytěžil 2 branky.
Ve druhém zápase jsme remizovali s Lipníkem 0:0. Další zápasy jsme již zvládli vítězně. Nejsložitější byl zápas s Horní Moštěnicí, kdy jsme prohrávali 1:0, ale rychlým průnikem a povedenou střelou z levé strany náš tým vyrovnal a šťastným autovým hodem pro změnu pravého obránce, kdy jej soupeř tečoval, strhl skóre na svou stranu.
V posledním zápase s Troubkami opět náš hbitý štírek ztěžoval brankáři rozehrávku, ten nakopl míčem tvář útočníka, která během několika následujících okamžiků několikrát měnila svou vizáž. Běžný výraz se po střetu s míčem počal choulit do grimasy k pláči, po dokutálení míče do brány ji však vystřídala velká radost.


Pomyslný cíl zanechat na turnaji příznivý dojem a navázat na úspěch týmu ml. žáků se zdařil. Bylo to díky realizačnímu týmu, který koordinoval turnaj, trenéru, který se věřím v blízké době vrátí k družstvu a také fanouškům a fanynkám, kteří náš tým silným povzbuzováním, kterému se dostalo uznání i od pořadatelky turnaje, hnali k bojovnosti a úspěchu. Samozřejmě největší zásluhu mají vlastní hráči, kteří mají z fotbalu potěšení a berou jej poctivě. Mj. díky pravidelným tréninkům, s přispěním svých vrozených dispozic, získávají někteří výbornou fyzickou kondici a bez problémů dokáží naplno odehrát turnajové zápasy. Tentokrát to bylo 5 zápasů po 12 minutách (a několik her na hoňku po schodech na tribunách v mezičase, než byli zaraženi).

Tým vybojoval druhé místo s 10 body a skóre 4:3
Zúčastněná druřstva turnaje: výběr OFS P.Bystrica, Troubky, Radslavice, Horní Moštěnice, Lipník, Křenovice