Starší žáci: 12.10.2014 Křenovice-Říkovice 3:8

13.10.2014 10:53
K dalšímu utkání nastoupil náš tým proti Říkovicím. Již před utkáním se projevil špatný postoj některých hráčů k týmu. Těsně před začátkem pak brankář avizoval nevolnost a žádal vystřídání.Operativně byl povolán brankař mladších žáků. Pravý důvod "nevolnosti" byl však v něčem jiném. Původně určený brankař nakonec nastoupil, ale takové situace družstvo vyvádí přinejmenším z koncentrace na zápas. 
Po několika zdařilých akcích soupeř vedl 3:0. Obránci nedokázali v průběhu utkání uhlídat šikovného útočníka soupeře, který vstřelil 7 branek. 
V prvním poločase jsme snížili ze stavu 3:0 na 3:2, ale víc jsme nedokázali.
Druhý poločas nastoupil brankař z mladších žáků.
Znatelně se projevuje chybějící spolehlivý stoper, obránci nejsou zatím navyklí důsledně na těsno obsazovat protihráče, aby nemohli založit rychlý útok a aby hned při zpracování nahrávky soupeře blokovali, příp. jistili ve dvojici silné individuality soupeřů. V útoku se opět projevovalo přílišné sólování s následnou ztrátou míče, místo včasné nahrávky na volného spoluhráče a dokončení akce střelou na bránu.
Přesto bych vyzvedl chuť týmu hrát fotbal, i postoj mladších hráčů, kteří se hlásili do našeho týmu. Všichni z mladších žáků, i když někteří krátce, si zahráli.
Opět byly v zápase i povzbudivé pasáže. Snaha o střelbu, centry z křídla, snaha o fotbalové řešení situací při možnosti založení protiútoku místo jednoduchého odkopu např. do zámezí. Ojediněle byly k vidění i pohledné akce, založené kombinací dvojice našich hráčů.