Víkend 40. týdne

11.10.2016 19:42

O minulém víkendu se udála spousta zajímavostí.
Páteční účast na tréninku byla poznamenána přípravou oslavy, v sobotu hrála družstva starší přípravky a mužů, v neděli mladší přípravka a ml. žáci.
Muži remizovali v Uhřičicích 3:3. Je dobré, že se do týmu zapojují naši dorostenci. Mohlo by jich být ještě víc.
Mladší přípravka srdnatě v neděli bojovala s KMK Přerov. Pro nás je nevýhodou zvýšení času hry z důvodu menšího počtu hráčů na střídání.
V sobotu jsme byli před zápasem starší přípravky potěšeni návratem trenéra. Byl ochotný ihned pomoci a s manželkou usedli na trenérskou lavičku, třebaže je ještě obtěžují berle.
Kluci otočili v zápase nepříznivý stav 0:1 ještě do poločasu. Druhá půle skončila na skóre shodně s první. Starší přípravka zvítězila nad rivaly z Tovačova 4:2.
Příští zápas bude pro tuto kategorii letos posledním, přivítají doma dobře hrající tým z Ujezdce. (Ne 16.10. 12.00). Sezóna pro hráče ovšem nekončí.
Všichni, kdo mají zájem, hrají totiž i v kategorii mladších žáků.
Mladší žáci v nedělním odpoledním zápase potvrdili dobré a zlepšující se výkony z posledních kol. Opět hned v úvodu zmáčkli soupeře a tentokrát se jim dařilo i střelecky. Velmi brzy jsme získali vedení a postupně dokonce navyšovali skóre. Na naši nátlakovou hru jsme z některých zápasů zvyklí, ale branky nám padaly v minulosti velmi poskromnu. Zmíním zajímavost ze včerejšího zápasu. Po jedné střele našeho záložníka a odrazu od venkovní strany břevna nastavila maminka střelce oči v sloup, jako výraz velmi nadějné, leč zmařené akce. (Tímto se ovšem připravila o jednu třešínku na dortu, ten mimochodem obdržela při páteční oslavě svých kulatých narozenin, gratulujeme). Mnoho diváků ale sdílelo stejný názor a vizáž. Kdo včas vyrovnal svůj zrak, byl překvapen, co se událo v zápětí.
Rozhodčí totiž ani na mžik nezaváhal a odpískal branku.
Vysvětlení je následující. Střela trefila přesně to místo na horní straně břevna, odkud získala rotaci a zároveň se vznesla ve správném úhlu nad bránu. Většina hráčů i diváků očekávala, že míč končí za brankou. Ten ovšem dopadl před brankovou čáru. To ještě část diváků očekávala, díky velké výšce odrazu od břevna, že míč vyskočí vysoko následným odrazem od země. Ten ovšem rotací změnil směr a zachytila jej branková síť. Zaznamenal-li tuto situaci některý z místních kameramanů, jistě se šot objeví na televizní obrazovce  v pásmu "borec nakonec".

Výkon týmu byl pohledný, dařily se kombinace, obránci si začali víc pomáhat nahrávkami přes brankáře, ten rozehrával spolehlivě. Proti silnějším soupeřům je třeba ještě lépe načasovat okamžik přihrávek v poli. Při útočení po individuálním uvolnění a nalákání dalšího bránícího hráče včas přihrát na našeho uvolněného útočníka a pokračovat náběhem před bránu nebo podle situace pokračovat kombinací se spoluhráčem. Centry z křídel se většinou dařily kopat do správných míst před bránu, to je také velký posun a přínos pro tým. V některých pasážích zápasu se někteří hráči nechali unést útočnou hrou a zapomínali na obranou činnost. Tentokrát jsme si to za aktuálního stavu mohli dovolit, ale upozornění je na místě pro další zápasy.
Poločas 4:0. Celkový výsledek 7:0.
V sobotu 15.10. (10.30 výkop) zajíždí mladší žáci do Předmostí. Pokud zůstanou hráči v herní pohodě a není důvod, aby nezůstali, můžeme se těšit na další pěkný zápas.

 

příští zápasy, začátky utkání:
mladší přípravka - sobota 15.10. v Beňově 11.00
starší přípravka - neděle 16.10., doma proti Újezdci, 12.00
mladší žáci - sobota 15.10. KMK Přerov (v Předmostí) 10.30
muži - neděle 16.10. ve Vlkoši, 14.30