Víkend 41. týdne

17.10.2016 18:15
Za vlídného počasí vyrazily dvě skupinky našich družstev k zápasům venku.
 
V Beňově hrál tým mladší přípravky. Měl těžkou pozici. I přes velkou neúčast opor se však se soupeřem popral a výsledkově prohrál o jednu branku 4:3.
 
S mírným zpožděním, způsobeným dohrávkou mladší přípravky a úpravou hřiště, nastoupilo družstvo mladších žáků v Přerově - Předmostí na hřišti klubu KMK Přerov. Dali jsme docela rychlý gól. Následovalo několik chyb naší obrany, kdy hráči vzadu zapomněli na dobrou spolupráci s gólmanem z minulého zápasu, snažili se kličkovat a po přímé ztrátě míče nebo nepřesné přihrávce po kličce zůstali vpředu mimo hru.
Docházelo k přečíslení a jen nepřesná střelba držela naše čisté konto. Soupeř zaznamenal tuším dvě břevna. Naše útoky se tupily sólováním, hlavně z levé strany. Bylo mnoho příležitostí k centrům, velmi málo jich bylo využito. Míč musí útočník postat na některého z nabíhajících hráčů před brankou. Tak se míč často přenechal soupeři. Kluci a děvčata ale bojovala a obsazováním jsme dostávali soupeře pod tlak a do úzkých. Lépe jsme se orientovali v útočném pásmu a pohotovými střelami z blízka a jedním vypíchnutím brankaři jsme navýšili skóre na 0:4.
Soupeř korigoval ke konci poločasu, kdy předčasně náš branař předpokládal centr útočníka. Ten si ovšem všiml odkryté branky a tu trefil.
Druhou půli se hrál otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Brankař několikrát pohotově zakročil. Inkasovali jsme nešťastnou branku, kdy se špatně domluvila obrana s brankařem.
Po faulu a nařízeném pokutovém kopu jsme obdrželi kontaktní branku na 3:4. Soupeř vrhal vše do útoku, což nám nahrávalo k brejkům. Nevyužili jsme ani vyložené šance, soupeř si také již vystřílel všechen prach z mušket,tak zápas skončil naší výhrou 3:4. A proč vyzněl druhý poločas lépe pro soupeře? Hráči si málo přihrávali a snažili se vše tahat bez nahrávky volným hráčům. Tím se také vysilují, hra je pak neurovnaná a pro diváka nepohledná. Pro příští zápas se budou všichni snažit vyvarovat chyb, poučit se z připomínek a zase nastoupí s klidem do dalšího, tentokrát posledního zápasu podzimní části sezóny.
 
V neděli v poledne měli naši hráči starší přípravky potvrdit doma roli favorita a upevnit si vedoucí místo tabulky. Se soupeřem z Újezdce nezaváhali. Z většiny herních situací vycházeli vítězně, to se projevovalo postupem času i na skóre. Výsledek 11:0.
 
V posledním víkendovém utkání zajeli muži do Vlkoše. Průběh zápasu mohl poznamenat místní rodák Tomáš, ten možná i poradil, jak na naše borce zahrát.
Buď jak buď, zápas skončil výhrou domácích 3:0. 
 
příští zápasy, začátky utkání (všechny doma a v neděli):
mladší přípravka - neděle 23.10. doma 10.30 proti Lipníku
starší přípravka - dohrála podzimní část
mladší žáci - neděle 23.10. doma 12.30 proti Horní Moštěnici
muži - neděle 23.10. 14.30. doma Říkovice