Fotbalem 25. týdne 2015

23.06.2015 16:12

V úterý si starší žáci a ostatní zájemci zatrénovali na hřišti.
Ve čtvrtek byly odeslány přihlášky družstev na OFS Přerov pro novou sezónu 2015/2016.
Nyní probíhají jednání pro upřesnění formy soutěží vzhledem ke stále se snižujícímu počtu družstev.
V pátek proběhl další trénink a také brigáda – odklizení trávy. Všem ochotným hráčům a ostatním děkujeme.

V sobotu se přípravka s trenéry a rodiči dočkala dalšího fotbalového svátku. Vypravený autobus musel sice počkat na některé jednotlivce, ale to byla jen muška dne. Na druhém ročníku Olšany cupu se sešlo ještě o pět družstev víc jako loni a hrálo se na pěti hřištích. První náš zápas byl velmi křečovitý a hráči cítili velkou odpovědnost díky větším nadějím trenéra. Hráči se nedokázali vypořádat s neúspěšným průběhem prvního zápasu a prohráli s Košicemi 6:0. Další zápasy již hráli uvolněněji a předvedli, že fotbal hrát umí. V jednom utkání nasázeli soupeři 8 branek. Souboj s Kralicemi byl velmi vyrovnaný a soupeř měl větší štěstí. Vyrovnání jsme měli, při závěrečném zámku a nastřelené tyči, na dosah.  V základní skupině skončili na čtvrtém místě se třemi prohrami a dvěma výhrami.

 



V další skupině týmů, umístěných na čtvrtých místech svých základních skupin, jsme dva zápasy vyhráli – s Hanou Prostějov a Třebeší (část Hradce Králové) a dva prohráli – s Novým Jičínem a Vrútkami. Zvláště v posledním zápase s Vrútkami se již značně projevovala únava našich hráčů.

Sobotní den si všichni užili po svém. Někteří naopak, jako třeba hráč, který předváděl, že bez berlí jde zcela normálně, přesto však přes žadonění u svého zákonného zástupce neuspěl a nemohl nastoupit. Někteří hráči si zpestřovali den v lanoví nedalekého pavoučího lezolezu, hráčky třeba i jednoduše v náručí maminek. Turnaj byl sice již svou délkou únavný, ale zanechal dobrý pocit, že děti se vyřádily a že jsme pro ně zařídili velmi dobrou, prospěšnou variantu náplně dne. Zvláštní poděkování patří odcházejícímu trenérovi, který přestupuje do druhého družstva přípravky.