SOKOL KŘENOVICE VÍTĚZEM OKRESNÍHO PŘEBORU

19.06.2017 10:03

Sokol Křenovice- FK Lipník nad Bečvou 9:1

Finále soutěže OP OFS Přerov starší přípravky se konalo v Horní Moštěnici za hojné účasti našich fanoušků.
O soupeři jsme toho předem příliš nevěděli, jednou jsme se s tímto soupeřem potkali na zimním turnaji.
Lipník suverénně vyhrál svoji skupinu s 9 týmy bez ztráty bodu se skóre 238:50. Nejlepší střelci Ondřej Kalivoda 60 branek a Damian Jaroš s 56 góly.
Naši kluci měli v tabulce 8 týmů, ztratili 3 body a jejich skóre činilo 130:16. Nejlepší střelci Dobiáš Adam 42 branek, Zaoral Marek 39 branek.

Naši borci zvítězili ve finálovém klání o přeborníka přerovského okresu v Horní Moštěnici stylem start - cíl. Toto vyjádření se používá u jiných sportů, ale tentokrát sedí i na tento fotbalový zápas.
Hned v 1. minutě se rozkmitalo, po střele nemladšího hráče na hřišti, břevno a míč skončil nádherným angličanem v brance. Tu se ozval náš vášnivý fanoušek sloganem k rozhodčímu: "Pískej konec". Nevěřící Tomáš byl totiž trochu ovlivněn různými vnějšími vlivy, přál našemu týmu to nejlepší, tedy vítězství. Další průběh utkání ale ukazoval, že první gól nebyl dílem náhody, náš tým si vytvářel další šance a postupně navyšoval skóre.
Poločasový stav 4:0 a průběh hry jasně naznačoval, kdo je pánem na hřišti. Druhý poločas byl ve stejné režii jako první, naše levé křídlo se pravidelně uvolňovalo přes obránce a z množství střel se čas od času některá ujala, nakonec to bylo 5x. Hbitý útočník předčil svým pohybem a myšlenkou zadáky Lipníka a trefil se 3x Další útočník, opět z mladšího ročníku,zavěsil pohotovou střelou k tyči. A bylo vymalováno. Vlídný rozhodčí nastřelené ruky nepískal, jednu ale přece jenom vyhodnotil jako přestupek proti pravidlům, tentokrát našemu týmu a nařídil přímý kop. Z něho soupeř zaznamenal čestný úspěch. Hráči Lipníka se nemohli prosadit protí naší pohotové obraně.
Branař proti brejkovým akcím reagoval nebojácně a včasným vyběhnutím akce zmařil, byť mnohdy s bolestivými následky. Celkově výborný výkon našeho týmu!
Bezvadnou atmosféru vytvořili skvělí fanoušci, kteří po zápase hráčům při oslavných skluzech, které museli i opakovat, v pohybu aplaudovali.
"Kdo neskáče, není z Křenek", myšleno z Křenovic, bylo  pokřikem a hnacím motorem zápasu. Tímto svým fandovským vkladem přispěli k povýšení i společenské úrovně akce.
Vzpomínka letěla i za Filipem, který by na hřišti hrál, nebýt tragické nehody nedaleko odsud. Přítomným rodičům jsme symbolicky předali jednu z obdržených zlatých medailí. Patří celé rodině, vždyť tento tým Petr donedávna trénoval a byli bychom rádi, kdyby se zase vrátil.

Ve středu nás čeká další fotbalová událost, turnaj předsedy Krajského fotbalového svazu Olomouc v Šumperku.
Zde se setkají z každého z okresů Olomouc, Přerov, Šumperk, Jeseník a Prostějov 2 nejlepší týmy, které hrály okresní přebor.
Přejeme našim hráčům v turnaji pohodu na hřišti a pokud se budou soustředit na hru a budou hrát volně a jak úmí, máme se nač těšit. Kluci si určitě přivezou dobrý pocit a povzbuzení do další hráčské kariéry. A jestli urvou nějaký viditelný úspěch, třeba diplom?
To je vedlejší, hráči si prostřednictvím fotbalu vytváří svou osobnost, přejeme jim hlavně další růst fotbalového umu a zdravého sebevědomí.