Závěrečný halový turnaj st. přípravky v Tovačově 18.3.2017

21.03.2017 07:58
Hráči starší přípravky dostali příležitost si opět zahrát na turnaji. Bylo to poslední měření sil v hale před nastávající jarní částí soutěže OP OFS Přerov.
První zápas jsme kupodivu zvládli dobře. Na minulých turnajích býval problém dostat se v úvodu do zápasového tempa. 2. až 6. zápas byl také v naší režii, i když ve dvou z nich byl co se týká branek, nejtěsnější rozdíl skóre. Poslední zápas byl s dobře hrajícím týmem z Čelechovic. Než se stačil soupeř rozkoukat, vedli jsme po povedených střelách 3:0.
Pak teprve protihráči předvedli svou velmi dobrou kombinační hru a několikrát nás přečíslili. V těchto chvílích nás ale podržel brankař skvělými zákroky. 
Soupeři jsme dovolili hlavně svou bojovností jen snížení na 3:1. Tým se mohl radovat z celkového vítězství, mimo to i z ceny za nejlepšího střelce s 8 brankami, navíc střelec patřil mezi mladší hráče.
K vidění byla od našeho týmu celá škála branek. Od prudkých ran z křídel, po střely technické k tyči, hlavou nebo patičkou. Zvláštní zmínku zaslouží branka "strašilka", kdy se náš hráč rozběhl po lehounké malé domů proti soupeřově brance, brankař se pravděpodobně zalekl, zkoprněl, míč ho minul a došoural se pomaloučku do brány. Naši hráči vsítili celkem 21 branek, obdrželi jedinou.
Bojovnost a střelecká potence našeho týmu je na dobré úrovni a můžeme se těšit na mistrovská utkání, která začnou zápasem mladších žáků právě v Tovačově 16.4.2017. 
Pro zápasy na větším hřišti na trávě je důležité upřednostňovat kombinační hru s orientací na ploše hřiště pro možnost nahrávky, nalákání protihráče, uvolnění spoluhráče, náběh do volného prostoru a finální gólovou nahrávku nebo střelbu. V tom máme ještě rezervy, ale i čas na trénincích, které jsou již venku v termínech úterý a pátek od 16.30, vše dopilovat.
Účastníci turnaje: Čelechovice, Všechovice, Čekyně, Tovačov, Troubky, Újezdec, Želatovice, Křenovice